Húsz évet kapott Ghislaine Maxwell

külföld
2022 június 28., 18:47
comments 8

Húsz évre ítélte a manhattani szövetségi kerületi bíróság Ghislaine Maxwellt, mert tizenéves lányokat csábított Jeffrey Epstein körébe, hogy az szexuálisan visszaélhessen velük. A hatvanéves nő az ítélet kihirdetése előtt szót kért,

bocsánatot kért az áldozatoktól, majd elmondta, reméli, hogy megnyugvást hoz számukra az, hogy hosszú évekre bebörtönzik.

Epsteinnel való kapcsolatát élete legnagyobb hibájának nevezte. Az ügyészek a legalább 30 éves, ügyvédei a 20 év alatti büntetésért harcoltak. Védői szerint a szexkereskedelemmel foglalkozó hálózat mögött Epstein volt az „agytröszt”, Maxwell pedig nem ítélhető el úgy, „mintha Epstein helyettese lenne, csak azért, mert Epstein már nem él”.

Az ügyészek erre annyit reagáltak, hogy Maxwell felnőttként saját döntéseket hozott, és „ő hozta meg azt a döntést, hogy számos kiskorú lányt szexuálisan kizsákmányoljanak”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.