Kisiklott a Los Angeles-ből Chicagóba tartó gyorsvonat Missouriban

június 28., kedd 5:00

Billenccsel ütközött és kisiklott a Los Angelesből Chicagóba tartó Amtrak gyorsvonat Missouriban, egy kietlen vidéken. A szerelvény a karambolt követően kisiklott, a vagonok lebukdácsoltak a sínről és felborultak. A balesetben hárman életüket vesztették, egyikük a billencs vezetője volt. A mentőalakulatok eddig már több mint negyven sérültet szállítottak kórházba, de attól tartanak, hogy még további súlyos sérültjei is lehetnek a tragédiának.

A chicagói gyors elé kihajtó billencs roncsai a missouri Mendon közelében. A vonatbalesetben hárman életüket vesztették, több tucatnyian megsérültek. Fotó: CHASE CASTOR/Getty Images via AFP

Az Amtrak körzeti igazgatója szerint a vonaton a személyzettel együtt 207-en voltak.

A baleset Mendon közelében történt, ahol egy kivilágítatlan földút keresztezi a vasúti pályát, amit itt semmilyen biztonsági berendezés nem biztosít.

"Mintha lassított felvételen történt volna minden" - idézte fel a történteket a baleset egyik túlélője, Rob Nightingale az AP amerikai hírügynökségnek. Ő éppen elszunyókált a hálókocsijában, amikor a fények villódzni kezdtek, a szerelvény pedig kilengett. "Aztán hirtelen úgy éreztem, hogy felém borul. Láttam a földet közelíteni az ablakomhoz, aztán már mindent törmelék és por borított. Végül az oldalára állt [a vagon], és hirtelen teljes csend lett. Ültem, és nem hallottam semmit. Aztán a szomszédban felsírt egy kislány" - mesélte.

Nightingale sértetlenül úszta meg a balesetet, ő és több utastársa ki tudott mászni a felborult vagon ablakán. Elbeszélése szerint a szerelvény kettévágta a billencset, a roncsait szétszórva a síneken. (Via The Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt