Közel 300 millió forintot adott hotelfejlesztésre a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa programot szervező cég a saját főtanácsadója vállalkozásának

június 28., kedd 9:59
5

800 millió forintot osztottak ki a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program költségvetéséből hotelfejlesztésekre, a pénzek nagy részét egy szűk, a veszprémi fideszes önkormányzattal jó kapcsolatot ápoló kör vitte el, írja az Átlátszó.

A 111 milliárdra drágult programsorozat megszervezésével a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-t bízták meg, ez a cég döntött arról is, hogy kik részesülnek a 800 millió forintból. A cég több mint 60 százaléka az önkormányzaté.

Mészáros Zoltán, aki az Oliva Hotel többségi tulajdonosa, közel 300 millió forint támogatást kapott. Érdekesség, hogy korábban a százmilliós támogatásokat kiosztó cég vezérigazgatója volt. Mészáros 2020-ban hirtelen gyorsasággal távozott a posztjáról, de vezérigazgatói főtanácsadóként maradt a cégnél.

A szállodája a támogatást nem nyerhette volna el, ha továbbra is ő szervező cég vezérigazgatója. Az mindenesetre felveti az összeférhetetlenség gyanúját, hogy távozásakor a volt vezérigazgató azt mondta, tanácsadóként továbbra is marad a csapat része:

„Ezt követően főtanácsadó minőségben, az előző négy esztendő tapasztalatait felhasználva, arra építve, az elkezdett projektek fejlesztéseit és megvalósításait, valamint utódomat és az egész EKF alap célkitűzésit támogatva maradok az EKF csapat része.”

Egy másik, helyi és EKF-es közbeszerzéseken sikeres cég is jelentős támogatást kapott, összesen 272 millió forintot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt