Üres kézzel távoztak a tanárok a második sztrájkbizottsági egyeztetésről

oktatás
2022 június 28., 18:17
comments 6

„Érdemi előrelépésről nem tudok beszámolni. Sem a pedagógus kollégák bérére, sem a nem pedagógus kollégák bérére nem kaptunk olyan tételes, részletes ajánlatot, amire azt mondhatnánk, hogy na végre!” - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az új kormánnyal tartott második sztrájkbizottsági egyeztetés után. Szabó Zsuzsanna az RTL Klubnak elmondta, hogy

a kormány részéről ígéret hangzott el a pedagógusok háromszor 10 százalékos béremelésére.

Az érdekvédelmi képviselet vitatja, hogy ez bérfejlesztés, szerintük ágazati-szakmai pótlék, amit be kellene építeni a tanárok bérébe. Szabó hozzátette: várják a kormány ezenfelüli ajánlatát. Az egyeztetésen résztvevő két szakszervezet hivatalosan még nem reagált a kormány mostani ajánlatára, a következő egyeztetés augusztus tizedikén lesz. A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez az utolsó időpont, hogy megállapodásra jussanak, különben nem tud majd rendben elindulni a tanév.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.