Béremelést ígér a szakdolgozóknak az egészségügyért felelős új államtitkár

Egészségügy
2022 június 29., 13:41
comments 2

A kormányzat szándéka, hogy a szakdolgozók bére kövesse az orvosokét, már dolgoznak a bérfejlesztés módszertanán, jelentette be az egészségügyért felelős új államtitkár az IME Országos Egészség-gazdaságtani Konferencián. A 24.hu beszámolója szerint Takács Péter félórás előadásában először beszélt részletesen terveiről. Elmondta, hogy

három fő célkitűzés köré épül fel a kormány egészségpolitikája, és mindent ennek a hármas célnak fognak alárendelni.

  1. Növelni kell az egészségben töltött évek számát, közelíteni kell az uniós átlaghoz. Takács szerint ehhez erősíteni kell a egészségtudatosságot, prevenciós programokat kell indítani.
  2. Erősíteni kell az otthonokhoz közeli ellátórendszert.
  3. Javítani kell az egészségügy reagálóképességét.

A kórházakat egyesével meg kell vizsgálni, hogy melyikben milyen ellátási portfólió nyújtható, mondta Takács. A kormányzat azt tervezi, hogy a kisvárosi kórházakból járási egészségközpontokat fejleszt, amikbe beköltöztetnék a járási háziorvosi praxisközösségeket is. Az új államtitkár beszélt még arról az elképzelésről, ami szerint

az Országos Kórházi Főigazgatósághoz kerülnek a jelenleg önkormányzati irányítás alatt működő szakrendelők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.