Fehér cápa ölt egy dél-afrikai strandon

június 29., szerda 12:21
1
Minden idők leghíresebb fehér cápája közelít a főszereplő Roy Scheider felé Steven Spielberg 1975-ös legendás filmjében, A cápában Fotó: UNIVERSAL - ZANUCK-BROWN/Collection ChristopheL via AFP

Halálos kimenetelű cápatámadás miatt lezártak egy népszerű tengerparti fürdőhelyet a Dél-afrikai Köztársaságban - írja a DPA német hírügynökségre hivatkozva az MTI szerda kora délután.

A tragédia a híres Garden Route mentén fekvő Plettenberg Bayben, a Sanctuary Beach nevű strandon történt kedden, az áldozat pedig egy férfi, aki több méterre kiúszott a tengerbe.

Azt egészen biztosan nem lehet tudni, pontosan milyen cápa támadott a férfira, de egy szemtanú által készített videó alapján nagyon valószínűnek tűnik, hogy egy fehér cápa volt az.

A hatóságok elővigyázatosságból meghatározatlan időre lezárták Sanctuary Beachet és a környező strandokat.

A dél-afrikai vizekben 120-féle cápa él, ennek ellenére Afrika déli csücskénél viszonylag ritkán támadnak emberre ezek az állatok.

A cápatámadások nemzetközi adatbankja (ISAF) szerint 1905 óta mindössze 259 alkalommal támadt cápa emberre Dél-Afrikában anélkül, hogy provokálták volna az állatot, az Egyesült Államokban több mint 1500 ilyen támadás történt 1873 óta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt