Filmre vette két muszlim férfi, ahogy meggyilkolnak egy hindut Indiában

külföld
2022 június 29., 04:39
comments 8

Vallási feszültséget váltott ki egy hindu férfi meggyilkolása az észak-indiai Rádzsasztán államban – írja a BBC. A Kanhaiya Lal nevű szabót kedden Udaipurban ölte meg két muszlim férfi, akik ezt filmre is vették és közzétették az interneten. Azt állították, a cselekmény megtorlás volt, amiért az áldozat támogatta egy politikus Mohamed prófétáról tett vitatott megjegyzéseit.

photo_camera Fotó: TAUSEEF MUSTAFA/AFP

A kormány felfüggesztette az internetes szolgáltatásokat és betiltotta a nagy összejöveteleket. A rendőrség letartóztatta a két férfit, akik egy másik videóban a gyilkossággal kérkedtek, és fenyegették Narendra Modi miniszterelnököt is, miközben bárddal hadonásztak.

A rádzsasztáni rendőrség egyik vezető tisztviselője arra kérte a médiát, hogy ne sugározzák a gyilkosságról készült videót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.