Lemondott a hírszerzés vezetője

POLITIKA
2022 június 29., 12:17
comments 18

Elégedetlenek volt a kormány a hírszerzés teljesítményével, lemondott a szervezet vezetője, írja a hvg.hu. A lap úgy tudja, hogy Bunford Zsolt önként távozott, utódja az Alkotmányvédelmi Hivatal eddigi műveleti főigazgatóhelyettese, Oláh Krisztián lesz. Bunford bő két évig irányította az IH-t, lemondásában szerepet játszhat, hogy a hírszerzés "benézte" az ukrajnai konfliktust, a háború kitörése előtti napon is arról tájékoztatták Orbán Viktort, hogy nem lesz háború.

Bunford már a harmadik titkosszolgálati vezető, aki távozik a kormányalakítást követően. Június elején

  • dr. Takács Tibort, a Nemzeti Információs Központ főigazgatóját dr. Kovács Zoltán András,
  • dr. Szabó Hedviget, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját dr. Kiss Csaba váltotta.

Az ötödik Orbán-kormány egyik újítása, hogy a Belügyminisztériumtól és a Külügyminisztériumtól elvették a titkosszolgálatokat, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter felügyelhesse azokat.

Erről a megbízatásáról szólt az évadzáró Magyar Jeti:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.