Szíria az első ország, ami elismerte a luhanszki és a donyecki "népköztársaságokat"

külföld
2022 június 29., 18:17
comments 2

Oroszország után elsőként Szíria jelentette be, hogy elismeri a luhanszki és a donyecki "népköztársaságok" függetlenségét és szuverenitását, írja a TASS. A damaszkuszi külügyminisztérium közleménye szerint a szír illetékesek megbeszéléseket fognak folytatni a két "országgal" a diplomáciai kapcsolatok kiépítésének céljából.

Bassár el-Aszad elnök Irán mellett Oroszországnak köszönheti, hogy hatalmon tudott maradni a 2011 óta zajló polgárháborút követően. Moszkva katonai segítségével tudták a szíriai kormányerők és szövetségeseik visszaszerezni az ellenőrzést az ország területének kétharmada felett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.