Többen nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy „orosz salátát” szolgáltak fel a NATO-csúcson

június 29., szerda 5:00
8

Június 28. és 30. között tartják a NATO-csúcstalálkozót Madridban, ahol többek közt arról állapodnak meg a tagországok, hogy Oroszország ukrajnai inváziója miatt növelik a magas készültségben tartott csapatok számát. Ugyanezen csúcstalálkozón sikerült egy olyan menüt összeállítani, amit a Reuters beszámolója szerint „megrökönyödve” fogadtak a nemzetközi tisztviselők és újságírók.

A NATO-csúcsra készített étlap tetején ugyanis az első válaszható fogás az „orosz saláta” volt, ami a spanyoloknál gyakorlatilag ugyanaz, mint nálunk a franciasaláta. Vagyis egy krumplis, répás, borsós, majonézes valami. A saláta neve egyébként eredetileg az Olivier – vagy oroszul az olivje –, miután egy francia szakács alkotta meg először Szentpéterváron.

A Reuters szerint a saláta magas szénhidráttartalma azonban felülmúlta a többek szerint megkérdőjelezhető elnevezését, mert órákon belül elfogyott. Mindeközben a szintén Madridban megrendezett esti banketten a védelmi és külügyminiszterek számára felszolgált menüt már egy kicsit diplomatikusabban fogalmazták meg, ott Jose Andres spanyol séf „ukrán salátaként” tálalta a majonézes zöldséges ételt. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt