Egy maréknyi dollárért eladó a Volt egyszer egy Vadnyugat helyszíne

június 30., csütörtök 16:19
2
Charles Bronson (fehérben) és Henry Fonda (értelemszerűen feketében) a Volt Egyszer egy Vadnyugatban. Fotó: Photo12 via AFP

Eladó az az andalúziai tanya, ahol 1968-ban leforgatták minden idők egyik legjobb spagettiveszternjét, a Volt egyszer egy Vadnyugatot. Egykor Charles Bronson és Henry Fonda néztek itt farkasszemet Ennio Morricone legendás aláfestő zenéjére. Ez utóbbi ugyan sajnos nem bömböl folyamatosan a tájban, de minden egyéb javarészt változatlan a forgatás óta. Vagyis ha valakinek akad 2,9 millió dollárja (vagyis 2,8 millió eurója), egyből belehelyezkedhet a film világába a nyolc és fél hektáros tanyán az andalúziai Tabernas közelében.

Az ingatlanhirdetésben még azt írják, hogy a helyszín ideális filmstúdiók építésére.

Sergio Leone, a legendás olasz rendező itt és a környéken teremtette meg a spagettivesztern műfaját, mivel a száraz és napos Andalúzia tökéletesen hozza az amerikai nyugat, arizona, Új-Mexikó, Nevada, Utah hangulatát. (Via Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt