Egy maréknyi dollárért eladó a Volt egyszer egy Vadnyugat helyszíne

gazdaság
2022 június 30., 16:19
comments 2
Charles Bronson (fehérben) és Henry Fonda (értelemszerűen feketében) a Volt Egyszer egy Vadnyugatban.
photo_camera Charles Bronson (fehérben) és Henry Fonda (értelemszerűen feketében) a Volt Egyszer egy Vadnyugatban. Fotó: Photo12 via AFP

Eladó az az andalúziai tanya, ahol 1968-ban leforgatták minden idők egyik legjobb spagettiveszternjét, a Volt egyszer egy Vadnyugatot. Egykor Charles Bronson és Henry Fonda néztek itt farkasszemet Ennio Morricone legendás aláfestő zenéjére. Ez utóbbi ugyan sajnos nem bömböl folyamatosan a tájban, de minden egyéb javarészt változatlan a forgatás óta. Vagyis ha valakinek akad 2,9 millió dollárja (vagyis 2,8 millió eurója), egyből belehelyezkedhet a film világába a nyolc és fél hektáros tanyán az andalúziai Tabernas közelében.

Az ingatlanhirdetésben még azt írják, hogy a helyszín ideális filmstúdiók építésére.

Sergio Leone, a legendás olasz rendező itt és a környéken teremtette meg a spagettivesztern műfaját, mivel a száraz és napos Andalúzia tökéletesen hozza az amerikai nyugat, arizona, Új-Mexikó, Nevada, Utah hangulatát. (Via Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.