Kirúgták a rádió műsorvezetőit, utána órákon át a Rage Against the Machine dalát játszották

ZENE
2022 június 30., 08:28
comments 4

Egy vancouveri rádióban, a Kiss 104.9-en szerda délelőtt öt órán át folyamatosan csak a Rage Against the Machine klasszikusa, a Killing in the Name cenzúrázott verziója szólt. A dolog előzménye, hogy három népszerű, öt éve ott dolgozó műsorvezetőt kirúgtak. Egy hallgató betelefonált, azt kérte, játsszanak valami mást, de a DJ nem volt rá hajlandó.

„A KiSS-nél változások lesznek, és sajnos arról tájékoztattak minket, hogy mi nem leszünk a részei az új fejezetnek” - mondták az utolsó adásban. „Ez vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk, ahogy azt hallhatjátok”.

A Rage Against the Machine 1992-es ikonikus tiltakozó dala, a Killing in the Name híres sora ez: "Fuck you, I won't do what you tell me". Amikor Tom Morello, a RATM gitárosa értesült az esetről, retweetelte az egyik rajongó felvetését, miszerint a dalt az elbocsátások miatt játsszák loopban.
„Egy poprádió Vancouverben tegnap elbocsátotta az összes alkalmazottját. Bárki is van ma reggel a vezérlőben, reggel 6 óta (most 9:30 van) a 'Killing in the Name'-et játssza folyamatosan. Ez gyönyörű” - írta.

(Pitchfork)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.