„Pszichopata” sirályok terrorizálnak egy walesi családot

ÁLLAT
2022 június 30., 11:33
comments 2

Drámai hangvételű beszámolóval jelentkezett a Wales Online. A két napja publikált cikkben arról írnak, hogy egy család azt állítja, gyakorlatilag foglyok lettek a saját otthonukban, miután „pszichopata” sirályok támadtak rájuk.

A család mostantól seprűvel és sétapálcával felfegyverkezve jár, és csak rövid sétákra viszik a kutyájukat, védekezésül pedig egy kerti napernyőt tartanak maguknál. Az apára, a 43 éves Dave Bakerre többször is lecsaptak már, állítása szerint „összehangolt támadások” áldozata lett, amikor a helyi boltba indult.

Hétfőn a postás ellen követtek el merényletet a sirályok, de korábban a család kutyáját is megtámadták már. Jessie egy izmos staffordshire-collie keverék, mostanában behúzott farokkal rohan be a házba a család állítása szerint.

Bakerék két évvel ezelőtt költöztek az észak-walesi Conwyban, Kinmel Bayben található tengerparti házukba. Hamar rájöttek, hogy bungalójuk a sirályok kedvenc fészkelőhelyévé vált, de a helyzet idén drámaian elfajult, amikor egy fióka lezuhant a tetőről. A sirályok közismerten agresszívak, amikor a fészkelőhelyüket védik -

amellett, hogy zuhanórepülésben támadják meg áldozataikat, összeszarnak és összehánynak mindent, amit fenyegetőnek éreznek a fészkükre nézve.

A sirályokat a törvények védik, tilos eltávolítani a tojásaikat vagy megzavarni a fészküket, ha már elkezdték a fészkelést. Ezt Dave Baker is tudja, de fel van háborodva, hogy az ő biztonságuk másodlagos az állatok védelme mellett.

„Aggódom a feleségem és a lányom biztonságáért” - mondta. „Ha a madarak olyan kártevők lennének, mint a patkányok, akkor kirakhatnék mérget. De úgy tűnik, a hatóságok úgy gondolják, hogy az emberi élet kevesebbet ér, mint egy repülő rágcsálóé. Ha azonban a lányom megsérül, intézkedni fogok” - mondta a felháborodott férfi.

Egyelőre nincs megoldás, viszont ajánlom a cikkben látható képet, amelyen a házaspár azt demonstrálja, hogyan védekeznek a terrorista sirályok ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.