Két embert is megtámadtak a bölények a héten a Yellowstone parkban

július 1., péntek 14:30
4

Egy 71 éves nőt öklelt fel egy bölény a Yellowstone nemzeti parkban. A nő a kocsijához sétált vissza, amikor véletlenül túl közel került az egyik bölényhez, az állat pedig nekirohant. A nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Három napon belül ez volt a második bölénytámadás a világ egyik leghíresebb nemzeti parkjában. Hétfőn egy kisfiúnak és az apjának rontott neki egy bölénybika az Old Faithful gejzír közelében. A támadásról felvétel is készült, ezen látszik, ahogy az apa felkapja a fiát a bölény elől, ezzel valószínűleg megmentve az életét, ezután viszont a bölény az apát emeli a magasba a szarvaival. A férfi a karján sérült, kódházba szállították.

Bár a Yellowstoneban farkasok és medvék is élnek, a park legveszélyesebb állatai minden kétséget kizáróan a bölények, amelyek rendszeresen támadnak a látogatókra. Az amerikai bölények 900 kilósra is megnőhetnek, ezt a súlyt pedig közel 50 km/óra sebességgel tudják azokhoz a szerencsétlen látogatókhoz vágni, akiről úgy érzik, túl közel merészkednek.

Bölény és turisták a Yellowstone egyik leghíresebb látványosságánál. Fotó: GEORGE FREY/Getty Images via AFP

A mostani támadások előtt májusban rontott neki egy bika egy 25 éves túrázónak, akit 3 méter magasba öklelt. A bölények, különösen a bikák nagyon territoriális állatok, ezért a parkőrök azt ajánlják minden látogatónak, hogy 75 lábnál, vagyis 23 méternél ne menjenek közelebb, ha bölényt látnak, és ha lehet, ennél jóval nagyobb körben kerüljék el az állatokat. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt