Lakóépületet, üdülőt lőttek az oroszok Odesza közelében, 17 halott

háború
2022 július 01., 05:02
comments 4

Legalább 17-en meghaltak és több tucatnyian megsérültek, miután orosz rakéták csapódtak egy kilencemeletes lakóépületbe és egy üdülőközpontba Odesza közelében, közölték ukrán hatóságok.

Orosz rakéta talált el egy kilencemeletes lakóházat Bilhorod-Dnyisztrovszkij városában, Odesza közelében.
photo_camera A lakóépület a támadás után Fotó: Ukrán katasztrófavédelem

Az első rakétát a Fekete-tenger partján fekvő Bilhorod-Dnyisztrovszkij városára lőtték ki éjjel egy óra körül, majd tűz ütött ki a szomszédos áruházban is. 14 halottról és 30 sérültről tudnak, de a területi közigazgatás szóvivője szerint többen a romok alatt ragadtak, őket igyekeznek kimenteni.

Az üdülőnél legalább hárman haltak meg, köztük egy gyerek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.