Már 21 halottja van az éjjeli odeszai támadásnak

július 1., péntek 14:57
1

Cikkünk 18:50-kor frissült.

Huszonegyre nőtt az orosz rakétatámadás halálos áldozatainak száma. Az ukrán hatóságok két gyermek haláláról is beszámoltak. Az orosz rakétacsapás egy lakóházat ért Odesza közelében, a tengerparti város üdülőkörnyékén, Bilhorod-Dnyisztrovszkijban. A lakóházban 152-en éltek. További 38 embert, köztük hat gyermeket és egy terhes nőt kórházba szállítottak sérülésekkel - írja a Guardian forrásokra hivatkozva.

Orosz rakéta talált el egy kilencemeletes lakóházat Bilhorod-Dnyisztrovszkij városában, Odesza közelében. Fotó: Ukrán katasztrófavédelem

A brit lap az orosz reakciót is közli: az agresszor ország hatóságai tagadják, hogy ők lőttek volna a civil épületre.

„Szeretném emlékeztetni önöket az elnök szavaira, miszerint az orosz fegyveres erők nem támadnak civil célpontokat" - fogalmazott Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Túlélők után kutatnak Mikolajivban. Fotó: State Emergency Service of Ukrai

A szerdai, Mikolajivban elkövetett orosz támadás áldozatainak száma is emelkedett. Az éjjel folyamán egy férfi holtteste került elő a romok alól, így már nyolc embert találtak holtan, miután orosz X-55-ös cirkálórakéták találták el a lakóépületet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt