Már 21 halottja van az éjjeli odeszai támadásnak

háború
2022 július 01., 14:57
comments 1

Cikkünk 18:50-kor frissült.

Huszonegyre nőtt az orosz rakétatámadás halálos áldozatainak száma. Az ukrán hatóságok két gyermek haláláról is beszámoltak. Az orosz rakétacsapás egy lakóházat ért Odesza közelében, a tengerparti város üdülőkörnyékén, Bilhorod-Dnyisztrovszkijban. A lakóházban 152-en éltek. További 38 embert, köztük hat gyermeket és egy terhes nőt kórházba szállítottak sérülésekkel - írja a Guardian forrásokra hivatkozva.

Orosz rakéta talált el egy kilencemeletes lakóházat Bilhorod-Dnyisztrovszkij városában, Odesza közelében.
photo_camera Orosz rakéta talált el egy kilencemeletes lakóházat Bilhorod-Dnyisztrovszkij városában, Odesza közelében. Fotó: Ukrán katasztrófavédelem

A brit lap az orosz reakciót is közli: az agresszor ország hatóságai tagadják, hogy ők lőttek volna a civil épületre.

„Szeretném emlékeztetni önöket az elnök szavaira, miszerint az orosz fegyveres erők nem támadnak civil célpontokat" - fogalmazott Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Túlélők után kutatnak Mikolajivban.
photo_camera Túlélők után kutatnak Mikolajivban. Fotó: State Emergency Service of Ukrai

A szerdai, Mikolajivban elkövetett orosz támadás áldozatainak száma is emelkedett. Az éjjel folyamán egy férfi holtteste került elő a romok alól, így már nyolc embert találtak holtan, miután orosz X-55-ös cirkálórakéták találták el a lakóépületet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.