Zárva vannak pénteken a rendelők és a gyógyszertárak

Egészségügy
2022 július 01., 04:24

A július elsejei Semmelweis nap munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára, ezért pénteken zárva lesznek a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak is.

photo_camera Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is. A háziorvosi rendelők bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A gyógyszerellátást a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. Az elérhető gyógyszertárakról itt lehet tájékozódni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt