Zárva vannak pénteken a rendelők és a gyógyszertárak

Egészségügy
2022 július 01., 04:24

A július elsejei Semmelweis nap munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára, ezért pénteken zárva lesznek a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak is.

photo_camera Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is. A háziorvosi rendelők bejáratánál jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A gyógyszerellátást a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. Az elérhető gyógyszertárakról itt lehet tájékozódni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.