Polgár Judit lezúzza Magnus Carlsent, a norvég világbajnokot egy madridi parkban

sport
2022 július 03., 05:58
comments 27

Szombat este tűnt fel a Youtube-on egy madridi parkban készült videó: Polgár Judit világossal úgy megforgatja Magnus Carlsent, a 32 éves norvég sakkvilágbajnokot, hogy az ötszörös címvédő kénytelen feladni a játszmát.

link Forrás

Egyébként Madridban zajlik a sakkvilágbajnokjelöltek nyolcas tornája, ahol azt döntik el, hogy ki hívhatja ki a már kilenc éve világbajnok norvégot. Carlsen korábban Bobby Fischer-i gesztussal közölte, hogy csakis Alireza Firouzjával, a tavaly óta francia állampolgár, iráni származású csodagyerekkel hajlandó megmérkőzni, mert a többiek játéka nem érdekli, és inkább lemond a címéről, visszavonul vagy akármi.

A 19 éves francia-iráni viszont egyelőre teljesen formán kívül versenyez, utolsó helyen áll, már esélye sem maradt megnyerni a madridi tornát. Az utolsó, hétfői forduló előtt az orosz Jan Nyepomnyascsij vezet, kétpontos előnnyel. Rapport Richárd a hatodik helyen áll.

A Nemzetközi Sakkszövetség, a FIDE már mindenféle vészforgatókönyveket gyárt arra az esetre, hogyha Carlsen tényleg nem lenne hajlandó címmeccset vívni a hivatalos jelölttel, míg a médiafelhajtást mindig nagyon élvező és előszeretettel gerjesztő világbajnok viszont váratlanul feltűnt Mardidban, és riporterek gyűrűjében sakkozgatni kezdett random és valószínűleg kevésbé random emberekkel a városban. Nem tudjuk, hogy ő hívta-e a helyszínre Polgár Juditot, de elég valószínűtlen, hogy véletlenül futottak volna össze. A 45 éves magyar sakkozó 2015-ben visszavonult a versenyzéstől, de specialitása a világbajnokverés: összesen tizenegy férfi világbajnokot vert már meg klasszikus vagy rapid sakkban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.