A rendőrség szerint nem terrorista a koppenhágai lövöldöző

külföld
2022 július 04., 07:36
comments 10

Nincs jele annak, hogy a koppenhágai lövöldözés terrorcselekmény lenne, mondta Soren Thomassen rendőrfőnök. A gyanúsított, aki valószínűleg magányos elkövető volt, mentális problémákkal küzdött, ismerték is a pszichiátriai ellátórendszerben.

A rendőrség szerint a 22 éves férfi véletlenszerűen választotta ki áldozatait a Fields bevásárlóközpontban, ahol vasárnap este nyitott tüzet. Hárman haltak meg, egy 17 éves fiú, egy 17 éves lány, illetv egy 47 éves, Dániában élő orosz állampolgár. Négyen sérültek meg, két dán és két svéd állampolgár, ők 19 és 40, illetve 50 és 16 évesek. Kórházba szállították őket, és stabilizálták az állapotukat.

photo_camera Soren Thomassen Fotó: MARTIN SYLVEST/AFP

Thomassen azt mondta, hitelesnek tartják a gyanúsítottról a közösségi médiában terjedő felvételeket, amelyeken fegyverekkel pózol, öngyilkosságot mímel, és arról beszél, hogy a pszichés betegségekre adott gyógyszerek nem működnek. (Reuters, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.