Annyira kevés az eladó, hogy a vasárnapi nyitvatartás lerövidítését javasolják

gazdaság
2022 július 4., 15:36
comments 28

Rövidítsék le a boltok vasárnapi nyitvatartását, a kötelező záróra déli 12-kor legyen - javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A KASZ szerint a keresekedelemben minden próbálkozás ellenére állandósult a munkaerőhiány, ezért más módon kell kezelni az ebből adódó problémákat.

A szakszervezet úgy látja, hogy ha csökkentenék a nyitvatartási óraszámokat, akkor a jelenlegi létszám mellett úgy lehetne beosztani a dolgozókat, hogy a forgalmas időszakokban többen legyenek. Így egyszerre csökkenne a munkavállalók terhelése és javulhatna a bolti szolgáltatás színvonala.

A KASZ hasonló okokból vetette fel három éve, hogy a vasárnapi záróra kerüljön előbbre, akkor még a délután kettes verziót javasolták.

2015 és 2016 tavasza között a KDNP javaslatára teljes vasárnapi nyitvatartási tilalom volt érvényben, ami olyan népi ellenállást szült, hogy a "Baszódjál meg, KDNP!" című tiltakozó garázsdal például 1,2 millió Youtube-os megtekintésig jutott:

Azóta viszont háromszor annyiba kerül a vaj, úgyhogy ki tudja, most mi lesz a reakció a szakszervezeti felvetésre.

(via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt