Annyira kevés az eladó, hogy a vasárnapi nyitvatartás lerövidítését javasolják

gazdaság
2022 július 04., 15:36
comments 23

Rövidítsék le a boltok vasárnapi nyitvatartását, a kötelező záróra déli 12-kor legyen - javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A KASZ szerint a keresekedelemben minden próbálkozás ellenére állandósult a munkaerőhiány, ezért más módon kell kezelni az ebből adódó problémákat.

A szakszervezet úgy látja, hogy ha csökkentenék a nyitvatartási óraszámokat, akkor a jelenlegi létszám mellett úgy lehetne beosztani a dolgozókat, hogy a forgalmas időszakokban többen legyenek. Így egyszerre csökkenne a munkavállalók terhelése és javulhatna a bolti szolgáltatás színvonala.

A KASZ hasonló okokból vetette fel három éve, hogy a vasárnapi záróra kerüljön előbbre, akkor még a délután kettes verziót javasolták.

2015 és 2016 tavasza között a KDNP javaslatára teljes vasárnapi nyitvatartási tilalom volt érvényben, ami olyan népi ellenállást szült, hogy a "Baszódjál meg, KDNP!" című tiltakozó garázsdal például 1,2 millió Youtube-os megtekintésig jutott:

Azóta viszont háromszor annyiba kerül a vaj, úgyhogy ki tudja, most mi lesz a reakció a szakszervezeti felvetésre.

(via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.