Nem készít több saját tartalmat Magyarországon és Európa nagy részén az HBO

július 4., hétfő 13:53
12

Az HBO saját fejlesztésű tartalmai a Discovery és a WarnerMedia összeolvadásával járó, beütemezett költséglefaragás áldozatai lesznek, írja a hvg.hu. A jövőben nem gyárt saját produkciót a dán, a svéd, a norvég és a finn piacot lefedő HBO Nordics, a többek között a magyar, a cseh, a román, a lengyel, a szerb tartalmakért felelős HBO Central Europe, és nem készülnek holland, illetve török saját produkciók sem. Ezen kívül néhány már meglévő tartalmat is eltávolítottak az HBO Max platformról, itthon például A Besúgót és az Aranyélet 3. évadát.

A Warner Bros. Discovery szóvivője a Varietynek elmondta, hogy az HBO Maxot és a discovery+ csatornát egy globális streamingszolgáltatás alá fogják beterelni, ezért felülvizsgálják a már meglévő tartalmakat.

„Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy az HBO Maxról korlátozott mennyiségű eredeti műsort eltávolítunk, valamint az északi és közép-európai országokban megszüntetjük az saját produkciók gyártását.”

A közlemény alapján az HBO-nak továbbra is lesz lehetősége, hogy helyi tartalmakat vásároljon az online platformjára. A már gyártás alatt lévő, illetve néhány, már korábban elfogadott produkciót még elkészíthet az HBO.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt