Zelenszkij: Vissza fogunk térni

háború
2022 július 04., 07:12
comments 1

„Újjá fogjuk építeni a házfalakat, vissza fogjuk venni a földjeinket, de az emberéletek mindenek felett állnak. Ha a hadseregünk parancsnokai úgy döntenek, katonákat vonnak vissza olyan frontszakaszokról, ahol az ellenség a legnagyobb tűzfölényben van - ez főleg Liszicsanszkra vonatkozik - az egyetlen dolgot jelent: a taktikánknak és az egyre több modern fegyvernek hála vissza fogunk térni” - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este, miután mindkét fél elismerte, hogy az orosz hadsereg elfoglalta Liszicsanszkot.

A város Ukrajna keleti felén, Luhanszk megyében, az egyik szakadár „népköztársaságban” található, amelyek függetlenségét a háború előtt ismerte Vlagyimir Putyin. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a hétvégén közölte Putyinnal, hogy Luhanszk megye egésze orosz kézre került.

photo_camera Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Szerhij Hajdaj, a Luhanszk megyei ukrán katonai adminisztráció vezetője szerint Luhanszk egy kis részét továbbra is tartják, hogy legyen idejük megszervezni a védekezést. Az oroszok által szintén elfoglalt Szeverodonyeckben nyolcezer, Liszicsanszkban pedig tízezer ukrán civil van, mondta Hajdaj.

Hétfőn hajnalban az oroszok már egy harkivi középiskolát lőttek az ukrán kormányzó szerint, sérültekről egyelőre nem tudni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.