Az oroszok elfoglalták Liszicsanszkot

háború
2022 július 03., 18:53
comments 21

Az orosz hadsereg bejelentette, hogy sikerült elfoglalnia Liszicsanszkot, Szeverodonyeck dél-nyugati ikervárosát. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte Vlagyimir Putyinnal, hogy a teljes Luhanszk megye orosz kézre került.

Bár az ukránok a délután folyamán még cáfolták, hogy a várost teljesen bevették volna az orosz csapatok, estére a hadsereg elismerte, hogy teljesen feladták Liszicsanszkot: „A város védelmének fenntartása fatális következményekhez vezetett volna” – közölték. „Az ukrán védők életének megőrzése érdekében a hadsereg a visszavonulás mellett döntött.”

Az ukrán kézen levő kelet-ukrajnai Szlovjanszkban (Szeverodonyecktől illetve Liszicsanszktól körülbelül negyven kilométernyitre keletre) a város polgármesterének tájékoztatása szerint legalább hat ember meghalt, húszan pedig megsebesültek az orosz tüzérségi támadásokban. (BBC, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.