A köznevelésért felelős államtitkár szerint a tanárok azért nem mondanak fel, mert a rossz gazdasági környezetben nem tudnak könnyedén elhelyezkedni

oktatás
2022 július 05., 18:55

Hiába tárgyaltak júniusban kétszer is a pedagógus szakszervezetek a kormánnyal, érdemi előrelépés szerintük nem történt.

„A legutóbbi tárgyaláson az államtitkár úr, Maruzsa Zoltán, azt mondta, hogy most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik fel akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e,”

mondta az RTL Klub Híradójának a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi elnöke. Komjáthy Anna szerint ez az egy elég cinikus hozzáállás. Az RTL Klub megkeresésére a kormányzat elismerte, a köznevelésért felelős államtitkár valóban ezt mondta a tárgyaláson, de szerintük a tanárok érveltek a munkaerőpiac elszívó hatásával, az államtitkár csak jelezte, hogy az a jövőben csökkeni fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.