A köznevelésért felelős államtitkár szerint a tanárok azért nem mondanak fel, mert a rossz gazdasági környezetben nem tudnak könnyedén elhelyezkedni

július 5., kedd 18:55
23

Hiába tárgyaltak júniusban kétszer is a pedagógus szakszervezetek a kormánnyal, érdemi előrelépés szerintük nem történt.

„A legutóbbi tárgyaláson az államtitkár úr, Maruzsa Zoltán, azt mondta, hogy most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik fel akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e,”

mondta az RTL Klub Híradójának a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi elnöke. Komjáthy Anna szerint ez az egy elég cinikus hozzáállás. Az RTL Klub megkeresésére a kormányzat elismerte, a köznevelésért felelős államtitkár valóban ezt mondta a tárgyaláson, de szerintük a tanárok érveltek a munkaerőpiac elszívó hatásával, az államtitkár csak jelezte, hogy az a jövőben csökkeni fog.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt