Két férfi megvert és szexre kényszerített egy harmadik férfit, akivel aztán videóra mondatták, hogy pedofil

bűnügy
2022 július 05., 11:35

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a két férfire, akik brutálisan összevertek és szexre kényszerítettek egy harmadik férfit.

Még 2020 decemberében emeltek vádat egy az elkövetéskor fiatalkorú férfival és annak férfi élettársával szemben, miután 2019 őszén „szexuális kapcsolat létesítése céljából” ismerkedtek meg egy gödöllői kocsmában egy fiatalabb férfival, akit felvittek egyikőjük lakására.

A közlemény szerint a sértett „rövid időn belül elállt a szexuális együttléttől”, emiatt az idősebbik férfi „egy késsel kényszerítette és közben ütlegelte is, hogy a fiatalkorú társát elégítse ki”. Közel fél órán át, felváltva verték a férfit, a bántalmazást videóra is vették egy telefonnal. Ezután „a sértettet értékeinek átadására szólították fel”, elvettek tőle hétezer forintot, arról faggatták, hogy mennyit keresk, közben 20-30 alkalommal rúgták és ütötték meg. Ezután egy bankautomatához vitték, de mivel nem tudtak a számlájáról leemelni semmilyen összeget, visszavitték a lakásra, ahol arra kényszerítették, hogy egy mobillal készített videón ismerje el, hogy pedofil.

Ezután azzal zsarolták, hogy havonta fizessen 150 ezer forintot, hogy a felvétel ne kerüljön nyilvánosságra vagy a rendőrséghez.

2022 márciusában mindkét vádlottat társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés, rablás, szexuális erőszak, kényszerítés, valamint személyi szabadság megsértése miatt a fiatalkorú elkövetőt 3 év 8 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra, míg az elkövetéskor 34 éves élettársát, mint különös visszaesőt 9 év fegyház büntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával mindkét vádlottal szemben súlyosabb szabadságvesztés büntetésért, a fiatalkorú vádlottnál pénzbüntetésért és hosszabb tartamú közügyektől eltiltás kiszabásáért, valamint a jogi minősítés pontosításáért tartotta fenn az ügyészi fellebbezést. Mindkét vádlott letartóztatásban várja a fellebbviteli eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.