A Nemzetközi Nagyiszolgálat vezetőjének adta ki magát egy nő, rengeteg nyugdíjast vert át

bűnügy
2022 július 06., 10:09
comments 1

A héten tart előkészítő ülést a Pesti Központi Kerületi Bíróság abban az ügyben, melyben az ügyészség szerint egy nő idős emberek sérelmére követett el csalássorozatot. A törvényszék közleménye szerint a vádlott a 2010-es évek elején a Nemzetközi Nagyiszolgálat vezetőjének kiadva magát több utazást és egyéb kulturális programot szervezett meg és bonyolított le nyugdíjasok számára.

Eleinte meg is szervezte a programokat, és népszerű lett a szolgáltatása, majd 2017-től kezdve egyre inkább a nyugdíjasok átverésére állt át: látszólag több utazást és egyéb kulturális programot szervezett meg, amelyeket meghirdetett, majd a programok díját – részben saját maga, részben segítői útján – a Nemzetközi Nagyiszolgálat több központjában beszedte, a programokat pedig az esedékesség napja előtt röviddel lemondta. Ígérete ellenére a pénzt a sértettek részére nem adta vissza, így károsítva meg őket.

Az ügyészség szerint a vádlottnak már a programok meghirdetésekor sem állt szándékában megszervezni azokat. A nőt nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás, 86 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen és részben folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, 22 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen és részben folytatólagosan elkövetett csalás, valamint szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétségével vádolja.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A tárgyalás novemberben indulhat majd el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt