Az infláció miatt olcsóbb halat kapnak Japánban a pingvinek, de nem kérik

ÁLLAT
2022 július 06., 12:06
comments 15

Az infláció Japánban is drágítja az élelmiszereket, például pingvinek megszokott eledelét, ami a fattyúmakréla. De mivel annak ára kb. 30 százalékkal nőtt, a Hakone-en Akvárium dolgozói igyekeznek az olcsóbb makrélát használni alternatívaként. Csakhogy nem mindegyik pingvin éri be az olcsóbb hallal:

A makréla emiatt kb. csak a 30-40 százalékát teszi ki a teljes tápláléknak.

Egyébként nem a pingvinek az egyetlenek, akik elutasítják a makrélát: a vidrák sem esznek makrélát. De nem is erőltetik rájuk, csak azok az állatok kapják, amik hajlandók megenni.

Emellett a villanyszámla is nő, és többek között olyan intézkedésekkel próbálnak takarékoskodni, hogy kevesebbszer tisztítják a szűrőtartályt, amíg az élőlényeknek ez nem okoz kárt.

Attól félnek ugyanis, hogy ha megemelnék a jegyárakat, azzal elriasztanák a vendégeket. (ANN News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.