Az OECD átlagnál nagyobb volt az infláció Magyarországon májusban

gazdaság
2022 július 06., 13:57
comments 1

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet közzétette az áprilisi és májusi inflációs adatsorait. A fő adatsor ebből a 38 tagállam és azok öt különböző csoportjának inflációs adatsora. Ez így néz ki:

photo_camera Forrás: OECD facebook

A tagállamokban tapasztalható infláció átlaga tehát még úgy is egy számjegyű maradt, hogy Törökországban rendkívül kimagasló, 73 százalékos volt a drágulás az előző évhez képest. Magyarországon ezzel szemben – a várakozásoknak megfelelően – a májusi infláció hosszú idő után először két számjegyű lett. Az OECD részletes adatait angol nyelven itt lehet böngészni, Európa térképén pedig így néz ki a májusi éves inflációs adat:

Van azonban egy olyan összehasonlítás, ahol bár még mindig megelőz minket Törökország, még az éves inflációs adatnál is rosszabb helyen szerepel hazánk. Ez a valuta romlása a dollárhoz képest. A forint csaknem húsz százalékot romlott júliusig a dollárhoz képest:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.