Boris Johnsont több minisztere is épp arról győzködi, hogy mondjon le

külföld
2022 július 06., 17:20
comments 1

Lassan az egész maradék tory kormány a Downing Street 10-ben van épp a Guardian tudosítása szerint.

Anne-Marie Trevelyan kereskedelmi miniszter
photo_camera Anne-Marie Trevelyan kereskedelmi miniszter Fotó: Suzan Moore/PA Images via Reuters Connect

Anne-Marie Trevelyan kereskedelmi miniszter nemrég ment be, Priti Patel belügyminiszter pedig egy oldalsó bejáraton keresztül érkezett. A Times szerint négy másik kabinetminiszter is azt szeretné, ha Johnson lemondana.

Grant Shapps honvédelmi miniszter még közlekedési miniszterként 2022. július 6-án.
photo_camera Grant Shapps közlekedési miniszter Fotó: PHIL NOBLE/REUTERS

Mindez azért történik, mert Boris Johnson két minisztere és több államtitkára is lemondott az elmúlt 24 órában. A parlamentnek pedig már 38 tagja mondott le. Ezzel rekordot állítottak be a toryk az egy nap alatt kilépő képviselők „versenyében”. Az ok pedig az, hogy Chris Pincher, a konzervatívok egyik frakcióvezető-helyettese a múlt héten saturészegen fogdosott férfiakat a Konzervatív Párt zárt londoni klubjában, a Carltonban. Pincher lemondott, Johnson pedig másnap felfüggesztette a tagságát, azóta független képviselő, de most talán elkésett a kármentéssel a miniszterelnök. Hogy miért lehet ez a botrány annyi minden más után Boris Johnson veszte, arról Király András cikkében lehet olvasni.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.