Hangsúlyozottan lányokat keres ügyvédjelöltnek Rákosfalvy Zoltán irodája egy hirdetésben

SZEX
2022 július 06., 09:08
comments 24

A Borkai Zsolt-féle híres adriai szextúra egyik főszereplője, Rákosfalvy Zoltán civilben ügyvéd. A NER-es jogász-üzletember a botrány ellenére sem esett ki Orbán Viktor kegyeiből: az övé maradt például a győri, a pécsi és a miskolci kaszinó is. Illetve az ügyvédi irodája, amely most facebookos hirdetésben keres ügyvédjelöltet. Ami azonnal megragadja az olvasó szemét, az az, hogy valami okból kizárólag – a hirdetés szavaival élve – „lányok jelentkezését várják”.

    A jelek szerint sok olvasóban merült fel a logikus kérdés, hogy az alábbi feladatok közül melyik lehet az, amit speciálisan csak nők képesek elvégezni, hímnemű bojtárok viszont nem:

  • szerződések, egyéb okiratok szerkesztése, véleményezése;
  • jogi képviselet ellátása bírósági, hatósági és más eljárásokban;
  • folyamatos kapcsolattartás az ügyfelekkel, ügyek nyomon követése;
  • tárgyalásokon, megbeszéléseken való aktív részvétel;
  • a munkavégzéshez szükséges adminisztráció elvégzése.

Annyira sok olvasóban merült ez fel, hogy a kommentelést már le is zárták.

De az iroda hirdetést feladó munkatársa azt megelőzően még írt egy kommentet, amiben megpróbálta megmagyarázni, hogy miért lányokat” keresnek, ám ezzel, ha lehetséges, még viccesebbé tette a helyzetet:

„A kérdésre a válasz az, hogy lány jelölt megy szakvizsgázni, helyére kell új jelölt. Bár a kommentelőket ez a kéretlen hozzászólásaikból ítélve nyilvánvalóan meglepi.”

Vagyis nincs itt semmi látnivaló, hiszen a főnök eddig is lányokkal dolgozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt