Pár méterről géppuskával hatástalanítani légvédelmi rakétarendszert: rossz ötlet

háború
2022 július 06., 19:43

A lehető legóvatlanabb módon próbált meg hatástalanítani egy ukrán fegyvert a videón látható orosz katona. A művelet annyiban sikeres volt, hogy az ellenség fegyvere valóban használhatatlanná vált, azonban elég kicsi az esélye, hogy a terepruhába öltözött, géppuskás katona és társa, aki az egészet lefilmezte, túlélték a harctéri győzelmüket.

link Forrás

A „hatástalanítás” alatt azt értették, hogy egy rövid sorozatot engedtek az ukrán járműbe. Ami ennél is nagyobb őrültség, hogy mindezt egy S-300-as rakétarendszerrel művelték. Ez egy ballisztikus rakéták ellen is bevethető légelhárító rakétarendszer. Szovjet fejlesztésű, az ukrán haderőben is rendszeresítették és nemrég Szlovákiából is érkezett ilyen fegyver. A szlovákok ugyanis az összes ilyenjüket odaadták Ukrajnának.

A the Drive szerint kicsi az esélye, hogy az orosz katonák túlélték, hisz a robbanás mértékéből látszik, hogy a silókban üzemanyaggal teletöltött rakéták, és azokon az akár több száz kilós robbanófejek is töltve lehettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.