Pár méterről géppuskával hatástalanítani légvédelmi rakétarendszert: rossz ötlet

július 6., szerda 19:43
12

A lehető legóvatlanabb módon próbált meg hatástalanítani egy ukrán fegyvert a videón látható orosz katona. A művelet annyiban sikeres volt, hogy az ellenség fegyvere valóban használhatatlanná vált, azonban elég kicsi az esélye, hogy a terepruhába öltözött, géppuskás katona és társa, aki az egészet lefilmezte, túlélték a harctéri győzelmüket.

A „hatástalanítás” alatt azt értették, hogy egy rövid sorozatot engedtek az ukrán járműbe. Ami ennél is nagyobb őrültség, hogy mindezt egy S-300-as rakétarendszerrel művelték. Ez egy ballisztikus rakéták ellen is bevethető légelhárító rakétarendszer. Szovjet fejlesztésű, az ukrán haderőben is rendszeresítették és nemrég Szlovákiából is érkezett ilyen fegyver. A szlovákok ugyanis az összes ilyenjüket odaadták Ukrajnának.

A the Drive szerint kicsi az esélye, hogy az orosz katonák túlélték, hisz a robbanás mértékéből látszik, hogy a silókban üzemanyaggal teletöltött rakéták, és azokon az akár több száz kilós robbanófejek is töltve lehettek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt