Diplomata-útlevéllel utazgat Matolcsy Ádám

POLITIKA
2022 július 07., 06:56
comments 24

A jegybank elnök fia diplomata-útlevéllel rendelkezik, írja az Átlátszó. A lap még májusban kereste meg a Külügyminisztériumot közadatigényléssel, amiben arra kérdeztek rá, hogy

rendelkezik-e diplomata okmánnyal Matolcsy Ádám, Matolcsy felesége és Somlai Bálint.

A minisztérium a veszélyhelyzetre hivatkozva végül csak július negyedikén válaszolt: a három személy közül csak Matolcsy Ádámnak van diplomata-útlevele. Indoklásnak azt a jogszabályt idézték, ami szerint

„kizárólag utazásának időtartamára érvényes diplomata-útlevelet kaphat az a személy is, aki a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke vagy a külpolitikáért felelős miniszter megbízásából diplomáciai küldetéssel utazik külföldre, továbbá az, akinek az útlevéllel történő ellátását rendkívül indokolt esetben az irányítást (felügyeletet) gyakorló miniszter javaslatára a külpolitikáért felelős miniszter engedélyezte.”

Hogy Szijjártó Péter miért adott diplomata-útlevelet Matolcsynak, nem tudni.

Matolcsy Ádám és barátai az élet császárai 2022 Magyarországán, írtuk márciusban. Imádják a luxusautókat, a drága órákat, a magánrepülőgépet és a közpénzt. Kijut mindből bőven:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.