Diplomata-útlevéllel utazgat Matolcsy Ádám

július 7., csütörtök 6:56
24

A jegybank elnök fia diplomata-útlevéllel rendelkezik, írja az Átlátszó. A lap még májusban kereste meg a Külügyminisztériumot közadatigényléssel, amiben arra kérdeztek rá, hogy

rendelkezik-e diplomata okmánnyal Matolcsy Ádám, Matolcsy felesége és Somlai Bálint.

A minisztérium a veszélyhelyzetre hivatkozva végül csak július negyedikén válaszolt: a három személy közül csak Matolcsy Ádámnak van diplomata-útlevele. Indoklásnak azt a jogszabályt idézték, ami szerint

„kizárólag utazásának időtartamára érvényes diplomata-útlevelet kaphat az a személy is, aki a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke vagy a külpolitikáért felelős miniszter megbízásából diplomáciai küldetéssel utazik külföldre, továbbá az, akinek az útlevéllel történő ellátását rendkívül indokolt esetben az irányítást (felügyeletet) gyakorló miniszter javaslatára a külpolitikáért felelős miniszter engedélyezte.”

Hogy Szijjártó Péter miért adott diplomata-útlevelet Matolcsynak, nem tudni.

Matolcsy Ádám és barátai az élet császárai 2022 Magyarországán, írtuk márciusban. Imádják a luxusautókat, a drága órákat, a magánrepülőgépet és a közpénzt. Kijut mindből bőven:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt