Hallgat a kormány a forint árfolyamáról

POLITIKA
2022 július 7., 6:22
comments 21

Történelmi mélyponton a forint árfolyama, naponta születnek az új csúcsok, a kormány azonban hallgat. A Portfolió gyűjtése szerint

kormánytag legutóbb június 14-én beszélt az forint árfolyamáról. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy háttérbeszélgetésen a leértékelődést annak tudta be hogy "újfajta gazdasági környezetet áraznak a világpiacok."

Azóta sem a miniszterelnök, sem a pénzügyminiszter nem szólalt meg a témában. Csak Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdai Facebook-posztja foglalkozott a forinttal.

"A háború és a brüsszeli szankciók gazdasági válságot, háborús inflációt, áremelkedést és bizonytalanságot hoznak egész Európában. A háborús inflációnak csak a béke tud véget vetni. A kormány ezért szorgalmazza a béke rendezését és az Európának ártó újabb brüsszeli szankciók elkerülését."

- írta. A Telex kereste a Pénzügyminisztériumot, hogy kommentálja a leértékelődést, mire ugyanazt a három mondatot küldték vissza, amit Szenkirályi posztolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt