Határkerítés építéséről döntött a finn parlament

külföld
2022 július 07., 09:30
comments 7

A finn parlament csütörtökön elfogadta a finn-orosz határ védelmének megerősítéséről szóló törvényjavaslatot, ami lehetővé teszi, hogy kerítést építsenek a határ bizonyos szakaszain, és a kijelölt határátkelőhelyekre irányíthatják menedékkérőket. A finn kormány az ukrán háborúra reagálva állt elő a javaslattal még még június végén.

Helsinki ugyanis attól tartott, hogy a NATO-csatlakozásuk miatt Oroszország nyomásgyakorlásként migránsokkal árasztja el a határt.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.