Nagyot emelt a kamaton a jegybank

gazdaság
2022 július 07., 07:21
comments 41

Az eddigi 7,75 százalékról jelentősen, 200 bázisponttal 9,75 százalékra emelte az irányadó kamatot a Magyar Nemzeti Bank az betéti tender csütörtöki meghirdetésékor.


A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön az egyhetes betét kamatának megemelésével határozottan reagál az elmúlt napokban kialakult pénzpiaci helyzetre, amely növeli az inflációs kockázatokat és egyértelműen veszélyezteti az árstabilitást

- mondta még szerda este a jegybank alelnöke, Virág Barnabás.

A forint lejtmenete Virág Barnabás megszólalása után átmenetileg leállt, a hivatalos bejelentést követően az eurót 408 forintos árfolyamon jegyezték, aztán ismét gyengülni kezdett.

Csütörtök délelőtt ismét 415-ig gyengült az árfolyam.

FRISSÍTÉS: Délelőtt fél 11-kor 410-ig erősödött vissza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.