A Fidesz az inflációról: Gyurcsány

szórakozás
július 8., 12:42
comments 30

Miután Dobrev Klára azt követelte a kormánytól, hogy az év végéig csökkentse nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját és adjon egyszeri, százezer forintos támogatást minden nyugdíjasnak, a Fidesz közleményben reagált:

„Gyurcsányék az égvilágon semmivel nem enyhítenék a háborús áremelkedést se a nyugdíjasoknak, se senkinek, ellenkezőleg, már nyomorba taszították volna a lakosságot a megszorításokkal.”

Pont ezen a napon jelentette a KSH, hogy a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest 11,7 százalékkal emelkedtek. 1998 októbere óta nem volt ilyen magas az áremelkedés üteme. A Fidesz szerint „az árstopoknak köszönhetően az infláció 6 százalékkal alacsonyabb, a rezsicsökkentés nélkül pedig már nálunk is hatszor többet kellene fizetni a gázért és ötször többet az áramért, mint Európa más országaiban”.

Dobrev Klára arról beszélt a sajtótájékoztatóján, hogy júniusban közel 12 százalékos volt az általános drágulás, miközben az élelmiszerek 22 százalékkal drágultak. Szerinte a forint történelmi mélypontja mögött az áll, hogy a magyar gazdaság éveken át alulfizetett és kiszolgáltatott munkaerőre épített, „tudatos forintgyengítő gazdaságpolitikát folytattak, az országot eladósították”, és a „kormányzati korrupció” már az uniós pénzek felfüggesztéséhez vezetett. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt