Médiasztár lett Pakisztánban az óriásfülű kecske

cukiság
2022 július 08., 13:16
comments 1

A pakisztáni média sztárja lett egy Szimba nevű kecske, aminek 54 centiméter hosszú fülei vannak. Szimba tenyésztője, Mohammad Haszan Narejo még a Guinness World Records-ot is megkereste, hogy kecskéje bekerülhet-e minden idők leghosszabb fülű kecskéi közé. Sajnos lehet, hogy nincs ilyen rekord, a szervezet honlapján ugyanis nem szerepel „leghosszabb fülű kecske" kategória.

„Születése után 10-12 nappal már országos médiumokban szerepelt, valamint megnyert egy szépségversenyt is" - mondta Narejo.

link Forrás

Szimba fülei olyan hosszúak, hogy a gazdájának a hátára kell hajtani őket, hogy a kecske ne taposson rájuk. A férfi még egy hámot is tervezett, hogy Szimba a nyakában hordhassa a füleit.

Narejo azonban nem örül a hirtelen - többek között a rivális tenyésztők részéről érkező - figyelemnek. „A Koránból szavalunk és ráfújunk, hogy levegyük róla az átkot" - mondta. "Egy régi hagyományt követve fekete fonalat is raktunk rá, amin idézetek vannak a Koránból." (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.