Még több eső eshet a már most elárasztott Mumbaiban

külföld
2022 július 08., 08:13
comments 2

Mumbai egyes részein hétfő óta derékig ér a víz, a várost elárasztotta a monszun, az előrejelzések szerint pedig további nagyon heves esőzésekre lehet számítani a világ nyolcadik legnépesebb városában.

A dél-indiai nagyvárosban nem szokatlan jelenség, hogy monszun idején nagyon sokat esik, a klímaváltozás miatt viszont egyre több eső esik egyszerre, amit már nehezen bír a város elöregedő csatornahálózata. A helyzeten tovább ront, hogy Mumbaiban ér környékén óriási építkezési boom volt az elmúlt években, ennek során viszont az árvízvédelmet annyira nem vették figyelembe, hogy beépítették a várost körölvevő, az árvizek ellen természetes védelmet biztosító mangrove mocsár egy részét is.

Mumbai nagy részén lényegében hétfő óta megállt az élet, nem közlekednek a buszok és vonatok, az utcák járhatatlanok. Nemcsak a városban, de azon kívül is nehézkes a közlekedés, az autóutakat ugyanis ellepte az árvíz üledéke, aminek eltávolításán már dolgoznak a hatóságok, de az újabb esők ezeket a munkálatokat is tovább lassítják majd. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt