Még több eső eshet a már most elárasztott Mumbaiban

külföld
2022 július 08., 08:13
comments 2

Mumbai egyes részein hétfő óta derékig ér a víz, a várost elárasztotta a monszun, az előrejelzések szerint pedig további nagyon heves esőzésekre lehet számítani a világ nyolcadik legnépesebb városában.

A dél-indiai nagyvárosban nem szokatlan jelenség, hogy monszun idején nagyon sokat esik, a klímaváltozás miatt viszont egyre több eső esik egyszerre, amit már nehezen bír a város elöregedő csatornahálózata. A helyzeten tovább ront, hogy Mumbaiban ér környékén óriási építkezési boom volt az elmúlt években, ennek során viszont az árvízvédelmet annyira nem vették figyelembe, hogy beépítették a várost körölvevő, az árvizek ellen természetes védelmet biztosító mangrove mocsár egy részét is.

Mumbai nagy részén lényegében hétfő óta megállt az élet, nem közlekednek a buszok és vonatok, az utcák járhatatlanok. Nemcsak a városban, de azon kívül is nehézkes a közlekedés, az autóutakat ugyanis ellepte az árvíz üledéke, aminek eltávolításán már dolgoznak a hatóságok, de az újabb esők ezeket a munkálatokat is tovább lassítják majd. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.