Pert nyert az Origo ellen a Katona József Színház

belföld
2022 július 08., 14:40
comments 3

Másodfokon is nyert Máté Gábor és a Katona József Színház az origo.hu kiadója, a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. ellen, írja a színház a Facebookon. A Katona személyiségi jogi és személyhez fűződő jogok megsértése miatt indított pert a lap ellen.

Az origo.hu 2019-ben több cikkében, számos alkalommal megsértette Máté Gábor becsületét és jó hírnevét, valamint a Katona József Színház jó hírnevét, állapította meg a bíróság. Az Origónak sérelemdíjat kell fizetnie, valamint a jó hírnevet és becsületet sértő cikkek alatt fel kell tüntetni a jogsértés bírósági megállapítását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.