Vizsgálják, hogy Trump küldte-e rá az adóhatóságot az ellenségeire

külföld
2022 július 08., 18:32
comments 4

Trump direkt ellenőriztethette intenzíven az adóhatósággal az FBI két korábbi vezetőjét, írja a BBC. James Comey és Andrew McCabe Trump kritikusai voltak, és gyanús, hogy nem véletlen ellenőrizték őket ennyiszer. A magánszemélyeket állítólag véletlenszerűen ellenőrzik, a New York Times szerint körülbelül egy a harmincezerhez volt az esélye annak, hogy egy évben valakit ilyen rendkívüli ellenőrzésre válasszanak ki.

Ez a különös véletlen 2017-ben esett meg Comey-val, pont abban az évben, amikor Trump kirúgta Comey-t az FBI éléről, mert az nem volt hajlandó leállítani a Trump-kampány és az orosz titkosszolgálatok összejátszásának felderítésére indított vizsgálatot. Comey-t helyettese, McCabe váltotta az FBI élén, őt Trump 2018-ban rúgta ki.

McCabe azt mondta a CNN-nek, hogy a vizsgálat jó döntés, de ki kell várni, mit talál az adóhatósági főfelügyelő. Comey a Timesnak azt mondta, hogy ez "talán véletlen egybeesés, vagy talán valaki az ellenfelei ellen használta fel az adóhivatalt". (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.