Mi lesz most a Néprajzi Múzeum etnomacskáival?

július 10., vasárnap 14:31
8

A magyar Instagram egyik legaranyosabb mikroprojektje az Etnomacskák: itt dokumentálják rajongóik a Néprajzi Múzeum köré beköltözött macskák mindennapjait. Nyilván nem véletlen, hogy ott csoportosulnak a különböző korú, természetű és mintázatú állatok: az építkezés miatt a terület le van zárva, így eddig a macskák biztonságban érezhették magukat.

Az instát létrehozó csoport azért indította az Etnomacskákat, hogy felhívják a figyelmet az itt élő kóbor állatokra, ugyanis az tudható volt, hogy valamikor nyáron lebontják a lezárt részt, ami azt jelenti, hogy a macskák sorsa rendezetlen marad.

Most felhívást tettek közé, azt írják, július végén tényleg bontanak, úgyhogy egyre égetőbb a helyzet.

„Ezt az insta accountot pont azért hoztuk létre, hogy az építési területre odavitt/odaszoktatott cicák méltó élete majd a lezárt rész lebontása után is biztosítva legyen valahogy. Ez nem egyszerű, pláne, ha nincs erre szándék és energia. Nekünk, macskabarátoknak kell valamit tenni, hogy ne a sintértelepen végezzék a cicák. Ha van valakinek kapcsolata, ötlete vagy esetleg örökbe fogadna egy cicát, mi segítünk. Fogjunk össze! Írjátok meg az ötleteiteket!” - írják.

Szóval ha valakinek van ötlete, vagy épp etnomacskára vágyik, írjon a lelkes segítőknek!


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt