Szabó Rebekát és Tordai Bencét választották a Párbeszéd új társelnökeinek

POLITIKA
2022 július 10., 13:52
comments 9

A Párbeszéd szombati tisztújító kongresszusa előtt a párt két társelnöke, Karácsony Gergely és Szabó Tímea jelezte, hogy nem indul újra a tisztségért. Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármesterként a 2024-es önkormányzati választásra való felkészülés koordinációjáért felel majd. Szabó Tímea pedig ősztől a párt parlamenti frakcióját vezeti majd.

A vasárnapi kongresszuson női társelnöknek Szabó Rebekát, férfi társelnöknek Tordai Bencét választotta meg a tagság. Mindketten parlamenti képviselők.

photo_camera Fotó: Párbeszéd

Szabó Rebeka a tisztújítás utáni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a 2024-es európai parlamenti választásra készülve felvételüket kérik az európai zöld pártcsaládba. Tordai szerint az új elnökség feladata a következő 2 évben az lesz, hogy megépítse a zöld pólust, és ezen belül megerősítse a Párbeszédet mint pártot. „Az a dolgunk, hogy ahol ott vagyunk a helyi önkormányzatokban vagy ahol tehetséges jelöltjeink vannak a 24-es önkormányzati választásra, ott megkerülhetetlen erővé tegyük a Párbeszédet” - mondta Tordai. Továbbra is az ellenzéki együttműködés motorjai akarnak lenni, de szerintük ennek az együttműködésnek hangsúlyosan zöldnek kell lennie, „nagyobb teret kell nyernie az ellenzéki együttműködésen belül a zöld gondolatnak, a szolidáris zöld Magyarország jövőképének”.

Az elnökség további tagjai, női többséggel: Szabó Tímea, Váradiné Naszályi Márta, Temesvári Szilvia, Jakál Adrienn, Béres András, Szabó Márton és Szabó Zsolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt