Szabó Rebekát és Tordai Bencét választották a Párbeszéd új társelnökeinek

POLITIKA
2022 július 10., 15:52

A Párbeszéd szombati tisztújító kongresszusa előtt a párt két társelnöke, Karácsony Gergely és Szabó Tímea jelezte, hogy nem indul újra a tisztségért. Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármesterként a 2024-es önkormányzati választásra való felkészülés koordinációjáért felel majd. Szabó Tímea pedig ősztől a párt parlamenti frakcióját vezeti majd.

A vasárnapi kongresszuson női társelnöknek Szabó Rebekát, férfi társelnöknek Tordai Bencét választotta meg a tagság. Mindketten parlamenti képviselők.

photo_camera Fotó: Párbeszéd

Szabó Rebeka a tisztújítás utáni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a 2024-es európai parlamenti választásra készülve felvételüket kérik az európai zöld pártcsaládba. Tordai szerint az új elnökség feladata a következő 2 évben az lesz, hogy megépítse a zöld pólust, és ezen belül megerősítse a Párbeszédet mint pártot. „Az a dolgunk, hogy ahol ott vagyunk a helyi önkormányzatokban vagy ahol tehetséges jelöltjeink vannak a 24-es önkormányzati választásra, ott megkerülhetetlen erővé tegyük a Párbeszédet” - mondta Tordai. Továbbra is az ellenzéki együttműködés motorjai akarnak lenni, de szerintük ennek az együttműködésnek hangsúlyosan zöldnek kell lennie, „nagyobb teret kell nyernie az ellenzéki együttműködésen belül a zöld gondolatnak, a szolidáris zöld Magyarország jövőképének”.

Az elnökség további tagjai, női többséggel: Szabó Tímea, Váradiné Naszályi Márta, Temesvári Szilvia, Jakál Adrienn, Béres András, Szabó Márton és Szabó Zsolt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.