Szabó Rebekát és Tordai Bencét választották a Párbeszéd új társelnökeinek

POLITIKA
2022 július 10., 13:52

A Párbeszéd szombati tisztújító kongresszusa előtt a párt két társelnöke, Karácsony Gergely és Szabó Tímea jelezte, hogy nem indul újra a tisztségért. Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármesterként a 2024-es önkormányzati választásra való felkészülés koordinációjáért felel majd. Szabó Tímea pedig ősztől a párt parlamenti frakcióját vezeti majd.

A vasárnapi kongresszuson női társelnöknek Szabó Rebekát, férfi társelnöknek Tordai Bencét választotta meg a tagság. Mindketten parlamenti képviselők.

photo_camera Fotó: Párbeszéd

Szabó Rebeka a tisztújítás utáni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a 2024-es európai parlamenti választásra készülve felvételüket kérik az európai zöld pártcsaládba. Tordai szerint az új elnökség feladata a következő 2 évben az lesz, hogy megépítse a zöld pólust, és ezen belül megerősítse a Párbeszédet mint pártot. „Az a dolgunk, hogy ahol ott vagyunk a helyi önkormányzatokban vagy ahol tehetséges jelöltjeink vannak a 24-es önkormányzati választásra, ott megkerülhetetlen erővé tegyük a Párbeszédet” - mondta Tordai. Továbbra is az ellenzéki együttműködés motorjai akarnak lenni, de szerintük ennek az együttműködésnek hangsúlyosan zöldnek kell lennie, „nagyobb teret kell nyernie az ellenzéki együttműködésen belül a zöld gondolatnak, a szolidáris zöld Magyarország jövőképének”.

Az elnökség további tagjai, női többséggel: Szabó Tímea, Váradiné Naszályi Márta, Temesvári Szilvia, Jakál Adrienn, Béres András, Szabó Márton és Szabó Zsolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.