Koronavírus-számok Magyarországon 10/5/2022
Elhunytak + 73 Σ 47 576
Kórházban + 586 Σ 1 752
Fertőzöttek + 13 765 Σ 2 107 907
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 418 352
A legújabb trendek

A 60 év felettiek és a veszélyeztettek emlékeztető oltását javasolják az európai egészségügyi hatóságok

július 11., hétfő 13:25
2

Szinte minden európai országban nő a koronavírusos fertőzöttek száma, amit elsősorban az omikron BA.5 variánsa okoz. Az európai egészségügyi hatóságok ezért azt javasolják a tagállamoknak, hogy a 60 évnél idősebbek és az egészségügyi állapotuk miatt veszélyeztetett emberek kapjanak egy újabb megerősítő oltást, írja a Guardian.

Az EU egészségügyi szervei áprilisban még csak a 80 év felettieknek javasolták kifejezetten az oltás beadását, de az emelkedő esetszámok miatt most újabb ajánlást tettek közzé.

Az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős EU-biztos, Stella Kyriakides szerint a fertőzésszámok és a kórházba kerülők számának növekedést látva mindenkinek azt javasolja, hogy oltassa be magát, és az európai járványügyi hivatallal (ECDC), illetve a gyógyszerügynökséggel összhangban azt is ajánlja, hogy a tagállamok kezdjék el negyedik, emlékeztető oltással oltani a 60 évnél idősebb, illetve az egyéb veszélyeztetett csoportba tartozókat.

Az ECDC igazgatója, Andrea Ammon is arról számolt be, hogy a kontinens számos országában nőni kezdett a kórházba, illetve intenzívosztályra kerülők száma, és a jelek egy új járványhullámra utalnak az EU területén.

Az ügynökség ugyanakkor nem gondolja, hogy oltani kéne emlékeztető oltással a 60 évesnél fiatalabbaknak, illetve azokat, akiknek nincs veszélyforrást jelentő egészségügyi állapota.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt