Kecskeméten és Budapesten is a fideszes jelölt győzött az időközi önkormányzati választáson

POLITIKA
2022 július 11., 04:22
comments 75

Kecskeméten és Budapest XVI. kerületében is időközi önkormányzati választásokat tartottak szombaton. Mindkét választókerületben a korábbi képviselő lemondása miatt kellett új képviselőt választani, mindkét helyen a fideszes jelölt győzött.

Kecskemét 9. választókerületében hat jelölt indult a posztért, közülük Jánosi István, a Fidesz jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 591-et, ami az összes szavazat 64,59 százalékának felel meg. Kalló Julianna, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltje lett a második 250 szavazattal, Kordik Szabolcs a Magyar Kétfarkú Kutyapárttól 45 szavazattal a harmadik, Balanyi István (Magyar Munkáspárt-ISZOMM) 15 voksot kapott,, Aczél Dániel (Polgári Válasz Mozgalom) 12-t, Varga László, a Megoldás Mozgalom jelöltje pedig 2 darabot.

A kecskeméti választókerületben 5951 választásra jogosult állampolgárból 915-en adtak le érvényes szavazatot, hatan érvénytelent. Budapest 16. kerületének 2. egyéni választókerületében szintén a Fidesz jelöltje nyert, Horváth Ádám 944 szavazattal, az összes szavazat 68,16 százalékával lett a befutó. Farkas Adrián, a választási iroda adatai szerint független jelölt 205 szavazatot kapott (14,8 százalék). Kertész Edit, a DK jelöltje 176 szavazattal (12,71 százalék) harmadik lett, Schaffer Viktor független jelölt 53 szavazatot kapott (3,83 százalék), Horváth Márt Zsolt, a Munkáspárt és az ISZOMM jelölje pedig hetet, ami a leadott szavazatok 0,51 százaléka.

Vasárnap összesen 8 településen tartottak időközi választást: Sárokon, Balatonrendesen, Garaboncon, Serényfalván és Segesden polgármestert választottak, Nagytarcsán polgármestert és képviselő-testületet. Minden településen független polgármestert választottak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.