Szelfizni akart, beleesett a Vezúv kráterébe

baleset
2022 július 11., 12:33
comments 2

Egy amerikai turista kisebb sérüléseket szenvedett, miután a Vezúv kráterébe zuhant. A helyi média szerint a férfi éppen szelfit készített, amikor a telefonja kicsúszott a kezéből és a kráterbe zuhant. Megpróbálta visszaszerezni a telefonját, de elvesztette az egyensúlyát és több métert zuhant.

A túravezetők a kráterbe ereszkedtek, és kihúzták a férfit, akit a karján és a hátán lévő vágások és zúzódások miatt kezeltek. A férfi és három rokona ellen a rendőrség feljelentést tett a közterületre való tiltott behatolás miatt: a turisták jegy nélkül tartózkodtak a vulkánnál, és rendkívül veszélyes, tiltott ösvényen közelítették meg.

photo_camera Fotó: SALVATORE LAPORTA/Controluce via AFP

2017 szeptemberében meghalt egy háromtagú család, miután beleestek a Nápolytól nyugatra fekvő Solfatara di Pozzuoli kráterébe. A fiú a kráterből szivárgó gáztól ájult el, mielőtt belezuhant. Szülei megpróbálták kimenteni, de a kráter beomlott. A Vezúvot Nápoly és más közeli városok közelsége miatt a világ legveszélyesebb vulkánjai között tartják számon. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.