Több hónapja nyomoz a BRFK az Index működéséről kiszivárgott hangfelvételekkel kapcsolatban

belföld
2022 július 11., 17:04
comments 2

Gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor a több hónapja tartó BRFK-nyomozásban, ami azután indult meg, hogy megjelent egy hangfelvétel arról, hogy Mészáros Lőrinc pénzügyi segítséget nyújtott az Indexnek, írja a Media1.

Amikor a Direkt36 leközölte idén márciusban azokat a leleplező hangfelvételeket, amelyeken Fekete-Szalóky Zoltán, az Index jelenlegi főszerkesztője arról beszélt, hogy a Mészáros Lőrinc által a kiadónak juttatott 100 millió forintért elvárható, hogy ne írjanak meg bizonyos ügyeket, illetve ne olyan hangsúlyosan, akkor a felvételt publikáló oknyomozó lapot büntetőfeljelentéssel fenyegette meg az Index.

Pénteken a lapnak az Index.hu Zrt. azt válaszolta, hogy - pont a leleplező hangfelvételek megjelenésének napján - valóban feljelentést tettek személyes adattal való visszaélés, valamint az üzleti titok megsértése miatt. Az ügyet a rendőrség áttette a BRFK-ra, a nyomozás folyamatban van. Hangsúlyozták, hogy „a feljelentést nem kifejezetten és kizárólagosan a Direkt36-on megjelent cikk kapcsán, hanem az elmúlt években történt, nagy kárt okozó üzleti titoksértésekre is kiterjedően tettük meg.”Mivel az Index azt nem tudta megmondani, hogy áll a nyomozás, a lap pénteken a BRFK-hoz fordult az üggyel kapcsolatban. A rendőrség azt írta, hogy „a Budapesti-Rendőr-főkapitányság személyes adattal visszaélés és üzleti titok megsértése miatt rendelt el nyomozást, ami továbbra is folyamatban van. Válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt