Hollik István 1 percen belül mondott nemet és igent is arra, hogy várnak-e plusz bevételt az új katatörvénytől

POLITIKA
2022 július 12., 19:05
comments 38

Nemcsak az adófizető állampolgároknak, de úgy tűnik, a kormánypárti politikusoknak sem könnyű tartani a lépést az új katatörvénnyel.

A törvény megszavazásának napján (aminek megismerésére nagyjából 24 órája volt az embereknek) a Telex kérdezte Hollik Istvánt, a Fidesz kommunikációs igazgatóját arról, hogy miért zavarnak le egy több százezer embert érintő módosítást ilyen sebességgel.

link Forrás

„Három hónap múlva lép életbe, van idő a felkészülésre. És azt azért ne hagyja figyelmen kívül, hogy háborús helyzet van, elképesztő állapotok uralkodnak Európában, ilyenkor ezeket a döntéseket gyorsan kell meghozni” - mondja Hollik.

Ezután a következő párbeszéd zajlik le:

- Plusz bevételt remélnek ettől?

- Nem. De a helyzet az nehéz.

- Mi köze a háborúnak ahhoz, hogyan fizetik a katát Magyarországon a kisvállalkozások?

- Sokan ezt bujtatott foglalkoztatásra használták, tehát valójában azokat az adóterheket, közösségi költségeket, amiket be kellett volna fizetniük a munkavállalóik után, nem fizették be.

- Tehát akkor várnak plusz bevételt ettől?

- Nem… egyébként igen, lesz a költségvetésnek bevétele.

Hogy mennyi plusz bevételt remélnek, és mennyien használták ezt bujtatott foglalkoztatásra, Hollik nem tudta megmondani. Mindez lezajlik egyetlen percen belül, a videóban 4 perc után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.