Letartóztatták annak a dél-afrikai szórakozóhelynek a tulajdonosát, ahol 21 fiatal halt meg

külföld
2022 július 13., 12:10

A tulajdonosát és két alkalmazottját is letartóztatták annak a dél-afrikai szórakozóhelynek, ahol a múlt hónapban 21 fiatal rejtélyes körülmények között meghalt - közölte Kelet-Fokföld tartomány rendőrségének szóvivője szerdán.

Az áldozatok halálának pontos okát továbbra sem tudják, a gyanú szerint gázszivárgás, esetleg véletlenszerű mérgezés állhat a tragédia mögött.

photo_camera Fotó: PHILL MAGAKOE/AFP

Rendőrségi beszámolók szerint az East London-i szórakozóhelyen június 26-án reggel találtak rá a fiatalok holttesteire, amelyeken azonban nem volt látható külső sérülés. A 13-17 éves kiskorúak születésnapot és a nyári szünet kezdetét ünnepelték, s a táncparketten összeomolva, asztalokra dőlve vagy székükbe roskadva lelték halálukat.

Az áldozatok múlt heti temetésén Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök élesen kritizálta, hogy a kiskorúakat alkohollal szolgálták ki, és elítélte a szórakozóhely tulajdonosát, amiért "hasznot húzott a gyerekek életéből". Már korábban is nyomozás indult az East London-i szórakozóhely ellen, amiért 18 év alattiakat is kiszolgálták alkohollal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt