Lezuhant egy erdőtüzet oltó helikopter Görögországban

baleset
2022 július 13., 18:25
comments 1

Az Égei-tengerbe zuhant egy tűzoltó helikopter Számosz közelében szerdán, a balesetben ketten súlyosan megsérültek és egy ember eltűnt - közölte a görög parti őrség.

A helikopter egy erdőtűz oltásában vett részt. A román pilótára épségben bukkantak rá a sziget partjainál, és kórházba szállították. Egy román és egy moldovai férfira öntudatlanul találtak rá a tengerben - mondta el a parti őrség tisztségviselője. A legénység negyedik, görög állampolgárságú tagját még keresik.

Az erdőtűz helyi idő szerint délután két óra körül lobbant fel Számosz szigetén. Az oltásban három helikopter, öt repülőgép és mintegy ötven tűzoltó vett részt. A térségben hőség és erős szél nehezíti a lángok megfékezését.

Görögországban nyaranta gyakoriak az erdőtüzek. Az athéni kormány a tavalyi, három áldozatot követelő és 130 hektárt letaroló tűz után európai partnereitől kért segítséget megelőzési céllal. Ennek megfelelően július 1-től 250 román, francia, német, bolgár, finn és norvég tűzoltó állomásozik Görögországban. Az elmúlt hetekben több tucat kisebb és közepes erdőtűz pusztított az országban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.