Visszaéltek Karikó Katalin nevével

belföld
2022 július 13., 15:38
comments 4

Karikó Katalin közleményt adott ki, mely szerint visszaéltek a nevével, hogy gombás megbetegedések elleni készítményeket reklámozzanak.

„Az utóbbi napokban több barátom, ismerősöm és kollégám hívta fel a figyelmemet arra, hogy rám hivatkozva – engem egy bőrgyógyászati klinika szakértőjeként feltüntetve, nevemmel és képmásommal visszaélve – több internetes és közösségi fórumon gombás megbetegedésekkel kapcsolatos szereket, készítményeket hirdetnek, reklámoznak. Rögzíteni szeretném és egyúttal felhívom a közvélemény figyelmét, hogy semmilyen bőr- és körömgomba elleni szer, készítmény hirdetésében, reklámozásában nem vettem és nem veszek részt, ezekhez sem a nevem, sem a képmásom felhasználását nem engedélyeztem, ezzel kapcsolatban interjút, tanácsot nem adtam, nyilatkozatot nem tettem, sajtótájékoztatót
nem tartottam” - írja, majd hangsúlyozza, hogy visszaélés történt.

Karikó Katalin azt is hozzátette, hogy reméli, hogy az illetékes hatóságok haladéktalanul intézkednek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.